Dogodki

Tretje srečanje članov Alumni društva

Datum
20. april 2013
Lokacija
Restavracija Eksperiment, Ljubljana
Poročilo

Tretje srečanje članov društva nekdanjih študentov na Japonskem je potekalo 20. aprila 2013. Udeleženci srečanja so izbrali novega generalnega sekretarja društva, razpravljali so o aktivnostih društva v letu 2013, spletni strani društva in oblikovanju posebne Facebook skupine. Srečanju je sledil sprejem za člane Alumni društva in udeležence tekmovanja v govorništvu v japonskem jeziku.

Zbrane je nagovoril dr. Andrej Bekeš, predsednik društva, ki je obljubil nadaljnji razvoj in povečanje aktivnosti društva. Veleposlanik Jomori je društvo pozval, da naj postane aktivno v ohranjanju povezav med Japonsko in Slovenijo ter sodeluje pri razvoju in poglabljanju prijateljskih vezi. Luka Culiberg, ki je bil ponovno izvoljen na mesto generalnega sekretarja društva, pa je predstavil cilje društva in načrt dela za 2013. V neformalnem delu srečanja so člani društva in udeleženci tekmovanja v govorništvu v japonskem jeziku izmenjali svoja mnenja in poglede na študij na Japonskem.

Alumni Association Meeting 2013_Presidents AddressAlumni Association Meeting 2013_Secretary-General SpeechAlumni Association Meeting 2013_Ambassadors Address   Alumni Association Meeting 2013_Guests Alumni Association Meeting 2013_NetworkingAlumni Association Meeting 2013_Exchange of Views
________________________________________________________________________

Drugo srečanje članov Alumni društva

Datum
21. april 2012
Lokacija
Restavracija Eksperiment, Ljubljana
Poročilo
Drugo srečanje članov društva bivših študentov na Japonskem je bilo 21. aprila 2012 v restavraciji Eksperiment v Ljubljani.

V svojem pozdravnem nagovoru je veleposlanik Ishigure izrazil upanje, da se bo društvo razvijalo naprej in obljubil popolno podporo veleposlaništva. Na srečanju je bil tudi izvoljen nov generalni sekretar društva. To je postal Boštjan Bertalanič, ki je v svojem govoru poudaril, da so bivši študentje na Japonskem po vrnitvi pomemben most med obema državama.

Srečanja so se udeležili tudi udeležnci drugega slovenskega tekmovanja v govorništvu v japonskem jeziku, ki so tako imeli edinstveno priložnost medgeneracijske izmenjave informacij in mnenj o Japonski.


________________________________________________________________________

Prvo srečanje članov Alumni društva

Datum
27. november 2010
Lokacija
Rezidenca veleposlanika Japonske
Poročilo
Zbrane sta na druženje članov Alumni društva in drugih slovenskih državljanov, ki so študirali na Japonskem, nagovorila g. Makoto Izakura, začasni odpravnik poslov Japonske v Sloveniji, in g. Luka Culiberg, generalni sekretar društva. Svoje govorniške sposobnosti v japonščini pa sta predstavili dve nekdanji študentki na Japonskem. Ob koncu prijetnega druženje je nekaj besed povedal še dr. Andrej Bekeš, predsednik društva.

Advertisements